Organiser køleskabet nemt og effektivt
I en travl hverdag kan madlavning og planlægning af måltider hurtigt komme til at handle mere om overlevelse end fornøjelse – det er du bestemt ikke alene om. Der findes efterhånden et væld af gode råd til at komme på forkant med madplanlægning som fx ved at lave flere måltider søndag eftermiddag, så de er klar til aftensmad og madpakker i løbet af ugen. Det er dog ikke alle, der har lysten eller disciplinen til at holde det vedlige uge efter uge, og derfor skal du måske prøve at starte et helt andet sted: med at organisere køleskabet. Det er ingen hemmelighed, at rod avler stress og tidsspilde, og dette er også tilfældet for dit køleskab. I dette indlæg får du en guide til at organisere køleskabet, så du kan få mere tid og overskud i hverdagen.
Organiser dit køleskab og få overblik over dine madvarer
Vi har vist alle oplevet at komme hjem med alt for tunge indkøbsposer og blot proppet varerne ind dér, hvor der nu lige var plads. Det gør det naturligvis meget svært at få et overblik over dine madvarer, og det kan hurtigt gøre det sværere at overskue, hvad man egentlig kan trylle frem til aftensmad, og hvilke madvarer der snart går på dato. Når du organiserer køleskabet får du i stedet et nemt overblik over, hvad du har at gøre med, og du kan derfor også nemmere se, hvad der mangler, når det er tid til den næste indkøbstur. Derudover forlænger de levetiden af råvarerne. Her er tricks til at organisere køleskabet, som alle kan gøre brug af:
- Køb kasser til opbevaring: En smart måde at danne overblik over sine madvarer er ved at købe kasser til opbevaring. På den måde kan du organisere køleskabet ud fra kategorier som: pålæg, drikkevarer, datovarer og mælkeprodukter.
- Tænk på placeringen: Det varmeste sted i dit køleskab er øverste hylde, fordi varme stiger opad. Her er det altså klogest at opbevare varer som marmelade, syltede genstande, pesto og lignende. Den midterste hylde egner sig bedst til ting som æg, ost, pålæg og rester. Den nederste – og køligste hylde – bør have varer som fisk, kød og fjerkræ, der altid skal opbevares så køligt som muligt.
- Lav dine egne måltidskasser: Når du er i gang med at købe kasser til opbevaring, så overvej at bruge en eller flere af dem til at samle ingredienser til aftensmåltider i løbet af ugen. På den måde kan du, når du kommer hjem, blot hive den ud af køleskabet og have alle ingredienser klar.
Spar både tid, penge og madspild ved at organisere køleskabet – det betaler sig.