Gode råd til hvordan du opbevarer dine fødevarer

Det er vigtigt at opbevare sine fødevarer korrekt. Nogle typer af fødevarer bliver hurtigere dårligere end andre, men uanset, hvilken fødevare, det er, skal du altid opbevare dem forsvarligt og korrekt, da man kan blive meget syg af dårlig mad og bakteriefyldt mad.

For at opbevare maden korrekt, er det vigtigt, at du kender til, hvordan hver fødevare klarer sig bedst. For kartofler gælder det, at de skal holdes mørkt og koldt, mens umoden frugt og grønt kan parres med eksempelvis æbler for at modne dem.
Det er nemt at miste overblikket med maden. Sørg for at du kan se alt i køleskabet, så der ikke gemmer sig en grim overraskelse og hav gerne en liste med alt, hvad der er i fryseren, så du ikke lader noget ligge for længe.

 

Brug den rigtige opbevaring

Når du skal opbevare maden, så gælder det både, at du holder maden på den rigtig temperatur, men også at du sørger for at have maden i fødevaregodkendt plast, metal eller andet, der kan holde bakterier ude og holde maden frisk.
Mad og fødevarer må kun opbevares i plast eller metal, der har mærkningen med glas og gaffel. Derudover kan bøtter og opbevaring også have specielle anvendelser, der angiver om de ikke må indeholde mad over eller under en bestemt temperatur. Vær derfor altid opmærksom og følg brugsanvisningen.

 

Vær opmærksom på plastposer

Samme regel for mærkning gælder til plastposer – de skal være markeret med glas og gaffel mærket. Vær opmærksom på, at madpakkeposer og fryseposer ikke er det samme, og brug kun fryseposer til at fryse din mad ned med. Det er også vigtigt, at du ikke bruger skraldeposer til at opbevare fødevarer i. De kan være lavet af genbrugsplast og kan indeholde skadelige materialer.

Brug derfor kun fødevaregodkendt plast til opbevaring af mad, hvis du vil være på den sikre side, og sikre dig, at din mad holder sig frisk og lækker i så lang tid som muligt.